- Back to Home »
- •Krep Tarifleri »
- Beşamel Soslu Mantarlı Tavuklu Krep
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Yapılışı kolay olduğu kadar lezzetli bir yemektir Tavuklu Krep.
Sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılan yemek dostlarına
denemesini öneririz.
- Malzemeler:
- Krep için :
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- İç Harcı için :
- 1 tavuk göğsü
- 2 biber
- mantar
- Tuz
- Karabiber
- Beşamel Sos İçin:
- 2 kaşık tereyağ
- 1 kaşık un
- yeterince süt
- karabiber
- kaşar rendesi
- Yapılışı:
- Krep malzemelerini kıvamlı bir malzeme elde edene dek çırpıyoruz. Kıvamı tutturmak için 1.5 bardak un ile başlayıp arttırın.
- Krep kıvama gelince 1 kaşık yağla yağlanmış krep tavasına , eğer yoksa teflon tava da olur; birer kepçe döküyoruz ve iyice yayıp pişiriyoruz.
- Mantar ve tavuklarımızı küp şeklinde keselim. Bir tavaya önce mantarlarımızı atalım ve suyunu çekene dek pişirelim.
- Daha sonra soğan, biber ve tavuklarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Sonra baharatını ilave edip biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Kreplerin içine hazırladığımız harcı koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine tek tek beşamel sostan döküyoruz. Hazırladığımız kreplerimizi önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoruz ve en son pişmesine yakın rende kaşarı da üzerlerine serpip kaşarlar kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun