- Back to Home »
- •Krep Tarifleri »
- Krep Süzette
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım litre süt
- 3- 4 çorba kaşığı erimiş margarin (1 kaşık hamura 2- 3 kaşık tava yağlamaya)
- Limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı marmelat veya bal
- Yarım kahve kaşığı tuz
- YAPILIŞI:
- Yumurtalar, un, tuz, limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı erimiş margarin karıştırılır. Azar azar süt katarak iyice ezilir.
- Küçük bir tava yağlanır. Bu karışımdan bir küçük kepçe konup tava sağa sola sallanarak pişirilir.
- Pasta küreği ile veya tava hoplatarak krep ters çevrilir.
- Arasına marmelat veya bal sürülüp ikiye veya dörde katlanır. Üzerine pudra şeker elenip servis tabağına yerleştirilir.
Afiyet olsun…