- Back to Home »
- •Krep Tarifleri »
- Elmalı Krep
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 3 elma
- 2 çay fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tarçın
- HAZIRLANIŞI
- Önce az bir süt ile un ezilir.
- Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır.
- Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır.
- 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır.
- Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir.
- Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve her bir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır.
- Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.