Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma



Elmalı Krep
  • MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 3 elma
  • 2 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • HAZIRLANIŞI
  • Önce az bir süt ile un ezilir.
  • Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır.
  • Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır.
  • 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır.
  • Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir.
  • Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir.
  • Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve her bir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır.
  • Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -