- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı yerelması tarifi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı yerelması tarifi tarifi oldukça lezzetli ve kolay bir tarif
olmasının yanı sıra zor olan kısmı ise elmaların ayıklanması diyebiliriz.
Evinizde kolay bir şekilde sofralarınız da yer verebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- Yarım kg yer elması
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 hazır garnitür (küçük boy)
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- Hazırlanışı ;
- Pazardan aldığınız yerelmalarını yumuşamaları için yarım saat kadar suda bekletelim.
- Suda beklettikten sonra süzerek kabuklarını soyalım ve bir kaba alalım.
- Suda bekletmeniz kararmasını önleyecektir.
- Satın aldığınız yer elmaları büyük boyuttaysa ortadan ikiye bölerek küçültebilirsiniz , ya da istediğiniz boyutta keserek yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
- Soğanlarınızı hazırlarken kabuklarını soyarak yağı tencereye koyarak üzerine soğanları ,
- şeker ve tuzu ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğanlarımız pembeleşince üzerine marketten aldığınız hazır garnitürü koyarak suyunu da ekledikten sonra 15-20 dk kadar pişirelim.Garnitür yerine havuç ve patatesleri önceden kaynatarak yemeğinize ilave edebilirsiniz. Kolay olması bakımından hazır olarak da tercih edebilirsiniz.
- Yemeğimizi ara ara kontrol ederek elmalar yumuşayıncaya kadar pişmesini bekleyelim.
- Pişen yemeğimizi tencere içerisinde soğumasını bekleyelim, soğuyan yemeğimizin üzerine limon suyunu da sıkarak servis edebilirsiniz.
- Süsleme için üzerine maydanoz ilave edere