- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı sebze tarifi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı sebze tarifi hafif bir tarif olduğundan herkesin
tercih edebileceği ve sofralarınız da pilav ile birlikte sunabileceğiniz
ara sıcak tarif ile tercih edebilirsiniz.Biraz zahmetli olsada oldukça
lezzetli olan tariften vazgeçemeyeceksiniz.
- Malzemeler ;
- 2 Adet Soğan
- 1 Adet Kabak
- 1 Adet Patates
- 2 Adet Havuç
- 5 Adet Çeri Domates
- 1 çorba Kaşığı Un
- 1 Adet Sarı Biber
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Adet Dolma Biber
- 500 Gram Brokoli
- 1 Adet küçük Boyda Karnabahar
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Limon Suyu
- 8 Su Bardağı Sıcak Su
- Tuz
- Toz Şeker
- Hazırlanışı ;
- Oldukça bol malzemeli tarifimize başlamadan önce bütün sebzelerimizi bol su ile birlikte yıkayarak hazır hale getirelim.
- Derin bir tencere yardımı ile 8 su bardağı sıcak suyu kaynatalım.Kaynayan su üzerine karnabahar ve brokoliyi temizleyerek ilave edelim.Kaynayan sebzelerinizi sudan alarak kararmaması için soğuk suda bekletelim.
- Ayrı bir tavaya yağ koyarak soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine diğer sebzelerimizden havuç, kabak, sarı, dolmalık ve kırmızı biberleri ince ince doğrayarak ilave edelim.
- Kavrulan sebzelerin üzerine de 1 çorba kaşığı un koyarak karıştırmaya devam edelim.
- Patatesleri de üzerine ilave ederek bütün malzemeleri bir tencereye alalım.
- Üzerine haşladığınız brokoli ve karnıbaharlarıda ilave ederek yeteri kadar su ,
- tuz ,şeker ve çeri domatesleri ekleyerek orta ateşte 20 dk kadar pişirelim.
- Kaynayan sebzelerin üzerine bir yumurtayı çırparak ilave edin ve ocağın altını kapatın.
- Sıcak olarak pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.