Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma


Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze fasulye tarifi kolayca evinizde yapabileceğiniz
lezzetli bir tarif.Akşam yemeklerinizde pilav ile birlikte tercih
edebilirsiniz.
  • Malzemeler ;
  • Yarım Kilogram Taze Fasulye
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 4 Adet Domates
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize fasülyemelerimiz ile başlayabilirsiniz , fasülyelerin kılçıklarını ayırdıktan sonra bol su ile yıkayınız.
  • Yıkadığınız fasülyelerinizi küçük boyutlarda veya istediğiniz boyutta ortadan ikiye bölün.
  • Havuçlarınızında kabuklarınız soyduktan sonra ,fasülyeleriniz ile birlikte aynı boyutta doğrayıp hazırlayın.
  • Bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ilave olarak ince doğradığınız yemeklik soğanlarınızı kavurun ,
  • kavrulan soğanların üzerine havuçları ve fasülyeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Fasülyelerinizin rengi değişene kadar yaklaşık 10 dk kadar orta ateşte kapağını açmadan kaynatın.
  • Domateslerinizi de yemeklik bir şekilde doğrayarak kaynayan yemeğinizin içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayan tencere içerisine 1 su bardağı su koyarak fasülyeleriniz pişene kadar ortalama 45 dk sürebilir kısık ateşte
  • kaynamaya bırakın.
  • Son olarak 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tencerenin altını kapatın.Servis tabağına almadan tencere içerisinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan fasülyelerinizi yoğurt ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -