- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Taze Fasulye
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı Taze fasulye tarifi kolayca evinizde yapabileceğiniz
lezzetli bir tarif.Akşam yemeklerinizde pilav ile birlikte tercih
edebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- Yarım Kilogram Taze Fasulye
- 2 Adet Havuç
- 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 2 Adet Kuru Soğan
- 4 Adet Domates
- 1 Su Bardağı Kaynar Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize fasülyemelerimiz ile başlayabilirsiniz , fasülyelerin kılçıklarını ayırdıktan sonra bol su ile yıkayınız.
- Yıkadığınız fasülyelerinizi küçük boyutlarda veya istediğiniz boyutta ortadan ikiye bölün.
- Havuçlarınızında kabuklarınız soyduktan sonra ,fasülyeleriniz ile birlikte aynı boyutta doğrayıp hazırlayın.
- Bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ilave olarak ince doğradığınız yemeklik soğanlarınızı kavurun ,
- kavrulan soğanların üzerine havuçları ve fasülyeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Fasülyelerinizin rengi değişene kadar yaklaşık 10 dk kadar orta ateşte kapağını açmadan kaynatın.
- Domateslerinizi de yemeklik bir şekilde doğrayarak kaynayan yemeğinizin içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Kaynayan tencere içerisine 1 su bardağı su koyarak fasülyeleriniz pişene kadar ortalama 45 dk sürebilir kısık ateşte
- kaynamaya bırakın.
- Son olarak 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tencerenin altını kapatın.Servis tabağına almadan tencere içerisinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan fasülyelerinizi yoğurt ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.