- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Domates Dolması
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı Domates Dolması tarifi biraz zahmetli olsa da
yapılışındaki lezzet vazgeçilmeziniz olabilir.
Damak tadınıza uygun olan bu tarifi evinizde deneyebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 12 adet orta boy domates
- 1 su bardağı pirinç
- 4 adet kuru soğan
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Hazırlanışı;
- Tarifimize soğanlarımızla başlayabiliriz.Soğanlarımızın kabuklarını soyduktan
- sonra yemeklik olarak ince bir şekilde doğrayın.Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyarak
- soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan alın.
- Pirinçlerinizi ayıklayıp , temizledikten sonra 10 dk kadar ılık suda bekletin.
- Pirinçlerinizi süzerek ayrı bir kaba alın ve üzerine kavurduğunuz soğanları ,
- tuz,kesme şeker ,zeytinyağı,dere otu ve kuş üzümlerini koyarak karıştırarak dolma harcınızı hazırlayın.
- Domates dolması yapacağınız için dikkat etmeniz gereken nokta domateslerinizin sert olması,
- içerisine harç dolduracağımızdan patlama olmaması gerekmektedir.
- Domateslerinizi yıkadıktan sonra önce üst tarafını alarak içersini oyun ve içindeki suyu boşaltın.
- Hazırladığınız dolma harcını domateslere eşit şekilde paylaştırarak tencereye dizin.
- Üzerine domateslerin kestiğiniz üst kısımlarını kapak şeklinde kapatın.
- Dolma içini fazla doldurmamaya özen gösterinki , dolmalar kaynarken patlamasın.
- Dizdiğiniz domates dolmalarının üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar kapağını açmadan kaynatın.
- Dolmalar piştikten sonra kapağını açmadan soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet Olsun.