Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Domates Dolması
Zeytinyağlı Domates Dolması tarifi biraz zahmetli olsa da
yapılışındaki lezzet vazgeçilmeziniz olabilir.
Damak tadınıza uygun olan bu tarifi evinizde deneyebilirsiniz.
  • Malzemeler ;
  • 12 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Hazırlanışı;
  • Tarifimize soğanlarımızla başlayabiliriz.Soğanlarımızın kabuklarını soyduktan
  • sonra yemeklik olarak ince bir şekilde doğrayın.Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyarak
  • soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan alın.
  • Pirinçlerinizi ayıklayıp , temizledikten sonra 10 dk kadar ılık suda bekletin.
  • Pirinçlerinizi süzerek ayrı bir kaba alın ve üzerine kavurduğunuz soğanları ,
  • tuz,kesme şeker ,zeytinyağı,dere otu ve kuş üzümlerini koyarak karıştırarak dolma harcınızı hazırlayın.
  • Domates dolması yapacağınız için dikkat etmeniz gereken nokta domateslerinizin sert olması,
  • içerisine harç dolduracağımızdan patlama olmaması gerekmektedir.
  • Domateslerinizi yıkadıktan sonra önce üst tarafını alarak içersini oyun ve içindeki suyu boşaltın.
  • Hazırladığınız dolma harcını domateslere eşit şekilde paylaştırarak tencereye dizin.
  • Üzerine domateslerin kestiğiniz üst kısımlarını kapak şeklinde kapatın.
  • Dolma içini fazla doldurmamaya özen gösterinki , dolmalar kaynarken patlamasın.
  • Dizdiğiniz domates dolmalarının üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar kapağını açmadan kaynatın.
  • Dolmalar piştikten sonra kapağını açmadan soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -