- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Patlıcan
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı patlıcan tarifi oldukça hafif olan bu tarifimiz genelde
ramazan aylarında iftar zamanında tercih edilse de , akşam
yemeklerinde fazla kalori almak istemiyorsanız mutlaka denemelisiniz.
- Malzemeler ;
- 5 adet kemer patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 büyük baş kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- 2 adet iri domates
- Hazırlanışı;
- Tarifimize soğanlarımızla başlayabiliriz.Soğanlarımızı küp şeklinde yemeklik olarak doğrayalım.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağı koyarak kızdırmaya bırakın,kızan yağın üzerine soğanlarınızı ekleyerek karıştırıp kavurun.
- Patlıcanlarınızı yıkayarak alacalı bir şekilde kabuklarını soyun ve küp şeklinde yemeklik olarak doğrayın.
- Soğuk su içerisinde beklemeye bırakın patlıcanlarınız kararmasın.
- Patlıcanlarınızın suyunu süzerek soğanların bulunduğu tencereye ilave edin ve küp olarak doğrayacağınız kırmızı ve yeşil biberlerinizi tencereye ilave edin.Az bir şey yumuşayana kadar sebzelerinizi karıştırın.
- Tencereye domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayıp ilave edin, tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Tencere içerisine su koymadan kendi suyu içerisinde pişmesini bekleyin , patlıcanlar yumuşayana kadar bir kaç kez karıştırarak kontrol edebilirsiniz.
- Patlıcanların renkleri değiştiğinde pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz.
- Yemeğiniz piştikten sonra tercihinize göre ister soğuk olarak ister sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.