Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Patlıcan
Zeytinyağlı patlıcan tarifi oldukça hafif olan bu tarifimiz genelde
ramazan aylarında iftar zamanında tercih edilse de , akşam
yemeklerinde fazla kalori almak istemiyorsanız mutlaka denemelisiniz.
  • Malzemeler ;
  • 5 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • 2 adet iri domates
  • Hazırlanışı;
  • Tarifimize soğanlarımızla başlayabiliriz.Soğanlarımızı küp şeklinde yemeklik olarak doğrayalım.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağı koyarak kızdırmaya bırakın,kızan yağın üzerine soğanlarınızı ekleyerek karıştırıp kavurun.
  • Patlıcanlarınızı yıkayarak alacalı bir şekilde kabuklarını soyun ve küp şeklinde yemeklik olarak doğrayın.
  • Soğuk su içerisinde beklemeye bırakın patlıcanlarınız kararmasın.
  • Patlıcanlarınızın suyunu süzerek soğanların bulunduğu tencereye ilave edin ve küp olarak doğrayacağınız kırmızı ve yeşil biberlerinizi tencereye ilave edin.Az bir şey yumuşayana kadar  sebzelerinizi karıştırın.
  • Tencereye domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayıp ilave edin, tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Tencere içerisine su koymadan kendi suyu içerisinde pişmesini bekleyin , patlıcanlar yumuşayana kadar bir kaç kez karıştırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Patlıcanların renkleri değiştiğinde pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Yemeğiniz piştikten sonra tercihinize göre ister soğuk olarak ister sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -