Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Bezelye
  • Malzemeler ;
  • 500 gr bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık daha güzel olur)
  • tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimizin ana malzemesi olan bezelyelerimizi yıkayarak süzün.
  • Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik bir şekilde ince ince
  • doğrayarak hazırlayın.
  • Ardından havuç ve patateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Ayrı derin bir tencereye zeytinyağı ilave ederek kızdırın, çok kızdırmamaya dikkat edin yağımız kararmasın.
  • Kızan yağ üzerine soğan ve havuçları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan yemeğimizin üzerine bir yemek kaşığı kadar salça koyarak 1-2 dk kadar daha kavurun.
  • Kavrulan malzemelerin üzerine yıkayıp ayıkladığınız bezelyeyi ve  küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave
  • ederek biraz daha kavurun.
  • Yemeğin üstünü geçecek kadar su ilave ederek göz kararı tuz ekleyerek orta kısıklıktaki ateşte yarım saat kadar pişirin.
  • Sebzeler yumuşayana kadar ara ara kontrol edebilirsiniz.
  • Yemeğiniz piştikten sonra yoğurt ve pilav eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -