- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Bezelye
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- Malzemeler ;
- 500 gr bezelye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık daha güzel olur)
- tuz
- Hazırlanışı ;
- Tarifimizin ana malzemesi olan bezelyelerimizi yıkayarak süzün.
- Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik bir şekilde ince ince
- doğrayarak hazırlayın.
- Ardından havuç ve patateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak küçük parçalar halinde doğrayın.
- Ayrı derin bir tencereye zeytinyağı ilave ederek kızdırın, çok kızdırmamaya dikkat edin yağımız kararmasın.
- Kızan yağ üzerine soğan ve havuçları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan yemeğimizin üzerine bir yemek kaşığı kadar salça koyarak 1-2 dk kadar daha kavurun.
- Kavrulan malzemelerin üzerine yıkayıp ayıkladığınız bezelyeyi ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave
- ederek biraz daha kavurun.
- Yemeğin üstünü geçecek kadar su ilave ederek göz kararı tuz ekleyerek orta kısıklıktaki ateşte yarım saat kadar pişirin.
- Sebzeler yumuşayana kadar ara ara kontrol edebilirsiniz.
- Yemeğiniz piştikten sonra yoğurt ve pilav eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun