- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı mezgit sarma tarifi balık severler için
farklı bir tarif olmakla birlikte evinizde kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.
Kilo problemi yaşayan kişilerin özellikle tercih ettiği menü olmasının yanı sıra
protein bakımından oldukça zengindir.
- Malzemeler ;
- 2 adet mezgit balığı filetosu
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kıyılmış nan
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- Karabiber, tuz
- 150 gr. Yaprak
- Hazırlanışı ;
- Öncelik balıklarımızı hazırlayarak başlayabiliriz , balıklarımızı kaynar suda haşlayarak parçalar halinde bölelim.
- Ayrı bir tavaya yağ koyarak üzerine ince yemeklik olarak doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ,
- üzerine dolmalık fıstık ,üzüm ilave ederek karıştırmaya devam edin ,balığı da ekleyerek kalan malzemeleri ilave ederek
- güzelce kavurun.
- Yaprağınızı avucunuzun içerisine koyarak çukur olacak şekilde hazırlayın.hazırladığınız harçtan yaprağın
- içerisine eşit bir şekilde koyun ve bohça şeklinde kenarlarını kapatarak sarmaya başlayın.
- Kalan yaprak ve harcıda aynı şekilde sararak hazırlayın.Sardığınız yaprakları yayvan bir tencereye dizerek yarım su
- bardağı su ilave edin.Kısık ateşte olmak üzere yaklaşık olarak 15 dk kadar pişirin.
- Sarmaların kapanan kısımları altta olmasına dikkat edinki yapraklar suyun içerisinde açılıp dağılmasın.
- Sarmalar piştikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.