- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Karnıbahar
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı Karnıbahar tarifi karnıbahar yemeklerinden
hoşlanan kişiler için özel olarak hazırlanmış olan tarifimizi
evinizde kolayca yapabilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 1 küçük karnabahar
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2-3 tane sivri biber
- Biraz tuz ve kekik
- Üzeri için ;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- yumurta
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize patateslerimizle başlayabiliriz.Patateslerinizi soyduktan sonra kızartmalık olarak doğrayabilirsiniz.
- Patateslerinizi yağda hafif bir şekilde kızartarak hazırlayın.
- Karnıbaharlarınızı bol suda yıkadıktan sonra yemeklik olarak istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
- Kestiğiniz karnıbaharları bir tencere su içerisine atarak haşlayın.
- Hafif bir şekilde haşladığınız karnıbaharları bir tepsiye istediğiniz boyutlarda doğrayın.
- Üzerine yağda kızarttığınız patatesleri ilave ederek , domates , biber , sarımsak ,soğanları istediğiniz büyüklükte
- doğrayarak ilave edin.
- Fakar soğanları halka şeklinde doğramanız görsel anlamda daha güzel gözükecektir.
- Tuz ve kekik’te ekledikten sonra bütün malzemeleri tepsi içerisinde karıştırın ve harmanlayın.
- Üzeri için yoğurt ,süt,ve yumurtayı bir kase içerisinde çırparak tepside hazırladığınız yemeğin üzerinde gezdirilir..
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında verilerek 25-30 dk kadar pişirilir.
- Fırından çıkarttıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.