Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Karnıbahar
Zeytinyağlı Karnıbahar tarifi karnıbahar yemeklerinden
hoşlanan kişiler için özel olarak hazırlanmış olan tarifimizi
evinizde kolayca yapabilirsiniz.
  • Malzemeler ;
  • 1 küçük karnabahar
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2-3 tane sivri biber
  • Biraz tuz ve kekik
  • Üzeri için ;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • yumurta
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize patateslerimizle başlayabiliriz.Patateslerinizi soyduktan sonra kızartmalık olarak doğrayabilirsiniz.
  • Patateslerinizi yağda hafif bir şekilde kızartarak hazırlayın.
  • Karnıbaharlarınızı bol suda yıkadıktan sonra yemeklik olarak istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
  • Kestiğiniz karnıbaharları bir tencere su içerisine atarak haşlayın.
  • Hafif bir şekilde haşladığınız karnıbaharları bir tepsiye istediğiniz boyutlarda doğrayın.
  • Üzerine yağda kızarttığınız patatesleri ilave ederek , domates , biber , sarımsak ,soğanları istediğiniz büyüklükte
  • doğrayarak ilave edin.
  • Fakar soğanları halka şeklinde doğramanız görsel anlamda daha güzel gözükecektir.
  • Tuz ve kekik’te ekledikten sonra bütün malzemeleri tepsi içerisinde karıştırın ve harmanlayın.
  • Üzeri için yoğurt ,süt,ve yumurtayı bir kase içerisinde çırparak tepside hazırladığınız yemeğin üzerinde gezdirilir..
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında verilerek 25-30 dk kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarttıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -