Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Zeytinyağlı Pırasa tarifi oldukça zengin ve protein
bakımından yararlı bir yemek olduğundan ,evinizde haftada
bir kez yapabileceğiniz ve yemenizi tavsiye ettiğimiz tarif
türleri arasında gelmektedir.
Kısa ve kolay anlatımımızla sizlerde akşam yemeklerinizde bu tarifi
tercih edebilirsiniz.
  • Malzemeler ;
  • 5 orta boy Pırasa
  • 1 su bardağından az zeytin yağı
  • ½ kahve fincanı Pirinç
  • 2 adet küçük Havuç
  • 1 adet Kuru Soğan
  • ½ adet Limon
  • 2 adet Domates
  • 1 çay kaşığı Toz Şeker
  • Tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Öncelikle sağlığımız açısından pırasaları bol ılık su ile birlikte yıkayalım.
  • Toprakta yetişen bir sebze olduğu için oldukça fazla bakteri üretmektedir.
  • Yeşil kısımlarınıda temizledikten sonra uzun ince bir şekilde doğrayalım.
  • Suyun içerisine bıraktığımız pırasaları dinlenmesi için biraz bekletelim.
  • İnce ve halka şeklinde doğradığınız soğanları yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Havuçlarınızı da pırasalar şeklinde keserek iki adet ince doğradığınız domateslerle birlikte doğrayın.
  • Bütün hazırladığınız sebzeleri bir tencereye alarak ve pırasaları da ekleyerek 15-20 dk kadar haşlayın.
  • Kaynayan yemeğin kapağı açılarak bir su bardağı su , yıkanmış pirinçler , 1 çay kaşığı şeker ve tuz katarak
  • yarım limon sıktıktan sonra orta eteşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -