Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Patates Pilakisi
Patates sindirim sisteminizi düzenli bir şekilde sağlamanız için oldukça
yararlı olan bir sebzedir.Neredeyse tüm yemeklerimizin olmazsa
olmazlarından olan patatesi bu sefer ana malzeme olarak kullanarak
pilakisini yapıyoruz.Mutfağınızda lezzetli bir tarif yapmak istiyorsanız
bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
  • Malzemeler ;
  • 10 adet küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 domates
  • 2 bardak su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Yemeğimize soğanlarımızla başlıyoruz , soğanların kabuklarını kestikten sonra yemeklik olarak küp küp doğruyoruz.
  • Bir tencereye sıvı zeytinyağını alarak soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Havuçlarımızın da kabuklarını soyduktan sonra ,soğanlar gibi küp şeklinde doğrayarak soğanların bulunduğu tencereye ilave edelim.
  • Domateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra istediğini büyüklükte veya soğan ve havuç şeklinde küp olarak doğrayarak tencereye ilave edelim.
  • Tencereye sarımsak ,tuz ve şekeri de ilave ettikten sonra ağzını kapatarak yaklaşık 5-10 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Patateslerinizi soyduktan sonra istediğiniz boyutlarda keserek kaynayan tencerenin içerisinde ilave edin.
  • Yeteri kadar su ekleyerek tencerenin ağzı kapalı bir şekilde kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynadığını anlamanız için ara ara patatesleri kontrol edebilirsiniz.
  • Yemeğiniz kaynadıktan sonra altını kapatarak tencere içerisinde soğumaya bırakın.
  • Servis tabağına soğuk olarak aldıktan sonra üzerine karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -