- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Patlıcan Dolma
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Patlıcan dolma tarifi genellikle kuru patlıcan ile yapılması tavsiye edilir. Kuru patlıcan ile yapılan dolma daha lezzetli ve güzel bir görünüm kazandırıyor.
Hazırlanışı ;
- 8-9 adet kuru patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 dal maydanoz
- 2 dal taze nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet domates
Hazırlanışı ;
- Patlıcanların açılması için içi su dolu tencere de 15 dakika haşlanır. Patlıcanlar hazır olduktan sonra suyunu süzmek için süzgeç içerisinde bekletilir. Bu sırada dolmanın içini hazırlayabilirsiniz.
- Pirinçler yıkanıp ayıklandıktan sonra salça ilave edilerek karıştırılmaya başlanır.
- Soğanlar ve yeşil biberler ince bir şekilde kıyılayarak pirinçlere ilave edilir.
- Maydanoz ve sarımsaklar da aynı şekilde kıyılarak pirinçlere ilave edilir.
- Baharatları da atıldıktan sonra 2 dakika karıştırılır. İçinde bulunan salça tüm pirinçlere geçtikten sonra suyu süzülmüş patlıcanların içine doldurulur.
- Hazır olan patlıcanları derin bir tencereye dizdikten sonra domatesleri halka şeklinde keserek üzerine kapak yapılır.
- 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek yarım saat kaynamaya bırakılır. Suyunu çok fazla çekerse 1 su bardağı daha ilave edebilirsiniz.
- Kapağı kapalı şekilde yarım saat kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.