- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Hamsi Kuşu
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Hamsinin bol olduğu bu günlerde sizlerle hamsikuşu tarifi
paylaşmak istiyorum.
- Malzemeler :
- 1 kg. iri hamsi
- Taze soğan
- 2 adet yumurta
- Maydanoz
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yapılışı:
- Hamsileri kılçıklarından ayırıp fileto haline getirelim.
- Ayrı bir kasede yumurtalarımızı güzelce çırpalım.
- İç malzemesi için soğanlarımızı ve maydanozlarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Kıyılmış soğanlar, mısır unu maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede güzelce karıştıralım.
- Fileto haline getirdiğimizi hamsilerden alalım tezgahın üzerine koyup malzemeyi üzerine yayıp başka bir fileto hamsi ile kapatalım.
- Tüm filetoları bu şekilde hazırladıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun