Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Hamsi Kuşu
Hamsinin bol olduğu bu günlerde sizlerle hamsikuşu tarifi
paylaşmak istiyorum.
  • Malzemeler :
  • 1 kg. iri hamsi
  • Taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı:
  • Hamsileri kılçıklarından ayırıp fileto haline getirelim.
  • Ayrı bir kasede yumurtalarımızı güzelce çırpalım.
  • İç malzemesi için soğanlarımızı ve maydanozlarımızı küçük küçük doğrayalım.
  • Kıyılmış soğanlar, mısır unu maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede güzelce karıştıralım.
  • Fileto haline getirdiğimizi hamsilerden alalım tezgahın üzerine koyup malzemeyi üzerine yayıp başka bir fileto hamsi ile kapatalım.
  • Tüm filetoları bu şekilde hazırladıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.

Afiyet olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -