Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma


Fırında Levrek
Balığın bol olduğu bir dönemde sizlerle Fırında Levrek
tarifi paylaşmak istiyorum.  Önce malzemelerimiz ile
başlayalım:
  • Malzemeler:
  • 2 Adet orta boy Domates
  • 4 Adet orta boy Levrek
  • 2 Adet Kuru soğan
  • 1 adet patates (büyük)
  • Limon
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • Defne Yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yapılışı:
  • Levreklerimizi yarım saat kade tuzlu suda bekletelim. Böylece kanı iyice gitmiş olur ve pişirdikten sonra çok lezettli olur.
  • Daha sonra yağlı kağıdımız tepsimize güzelce yerleştirelim.
  • Balıklarımızı poşete koyalım ve üzerine  yuvarlak kestiğimiz malzemelerimiz (Domates, patates, soğan ) yerleştirelim.
  • Balığımızın içine ince ince kıydığımız maydanozları ve defne yapraklarını  yerleştirelim, üzerine birazcık zeytinyağı gezdirelim ve balıklarımızı üzerine biraz domates sosu gezdirelim.
  • Paketimizin içine 1-2 diş sarımsak koyalım ve fırına verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırnımızda 1 saate yakın pişirelim.
  • İşte bu kadar sevgili yemek dostları.  Pratik ve lezzetli bir yemek sizleri bekliyor.

Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -