- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Fırında Levrek
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Balığın bol olduğu bir dönemde sizlerle Fırında Levrek
tarifi paylaşmak istiyorum. Önce malzemelerimiz ile
başlayalım:
- Malzemeler:
- 2 Adet orta boy Domates
- 4 Adet orta boy Levrek
- 2 Adet Kuru soğan
- 1 adet patates (büyük)
- Limon
- Maydanoz
- Sarımsak
- Defne Yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Yapılışı:
- Levreklerimizi yarım saat kade tuzlu suda bekletelim. Böylece kanı iyice gitmiş olur ve pişirdikten sonra çok lezettli olur.
- Daha sonra yağlı kağıdımız tepsimize güzelce yerleştirelim.
- Balıklarımızı poşete koyalım ve üzerine yuvarlak kestiğimiz malzemelerimiz (Domates, patates, soğan ) yerleştirelim.
- Balığımızın içine ince ince kıydığımız maydanozları ve defne yapraklarını yerleştirelim, üzerine birazcık zeytinyağı gezdirelim ve balıklarımızı üzerine biraz domates sosu gezdirelim.
- Paketimizin içine 1-2 diş sarımsak koyalım ve fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırnımızda 1 saate yakın pişirelim.
- İşte bu kadar sevgili yemek dostları. Pratik ve lezzetli bir yemek sizleri bekliyor.
Afiyet Olsun