- Back to Home »
- •Meze Tarifleri »
- Zeytinyağlı yaprak sarması
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zahmetli bir tarif olan sarma dolma zeytinyağlı olarak
tercih etmek isterseniz bu tarifimizi uygulayabilirsiniz.
Oldukça lezzetli olan bu tarif biraz zaman
alsa da , emeklerinize değecektir.
- Malzemeler ;
- 500 gr salamura asma yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- yarım limon suyunu
- İç Harcı için ;
- 4- adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı sıcak su
- Hazırlanışı ;
- Öncelikle dolma içini hazırlayarak başlayabiliriz.
- Bir tencereye zeytinyağı dökerek ince olarak doğradığınız soğanlarınızı tuz ile birlikte tencereye ilave edin , biraz kavurduktan sonra çam fıstığı ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
- Pirinçlerinizi bol suda yıkadıktan sonra süzün ve tencereye ilave edin.Biraz daha kavurduktan sonra
- İç harcı için yukarıda sayılan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
- Yarım su bardağı suyuda ilave ettikten sonra pirinçleriniz suyunu çekene kadar demlenmesini bekleyin.
- İç harcınız hazırlandıktan sonra soğumaya bırakarak yapraklarınızı bol suda yıkayarak hazırlayın.
- Dolma sarmak zahmetli olmasıyla birlikte güzel sarmakta son derece önemlidir.
- Yaprak sarmayı bilen bir kişiden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.Hazırladığınız iç harcını yapraklarla birlikte sararak tencereye sıralı bir şekilde dizin.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine porselen bir tabak koyarak ,sıcak su , zeytinyağı ve tuz ilave ettikten sonra kısık ateş üzerinde 30-40 dk kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alarak soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.