Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı yaprak sarması
Zahmetli bir tarif olan sarma dolma zeytinyağlı olarak
tercih etmek isterseniz bu tarifimizi uygulayabilirsiniz.
Oldukça lezzetli olan bu tarif biraz zaman
alsa da , emeklerinize değecektir.
  • Malzemeler ;
  • 500 gr salamura asma yaprağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • yarım limon suyunu
  • İç Harcı için ;
  • 4- adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı sıcak su

  • Hazırlanışı ;
  • Öncelikle dolma içini hazırlayarak başlayabiliriz.
  • Bir tencereye zeytinyağı dökerek ince olarak doğradığınız soğanlarınızı tuz ile birlikte tencereye ilave edin , biraz kavurduktan sonra çam fıstığı  ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
  • Pirinçlerinizi bol suda yıkadıktan sonra süzün ve tencereye ilave edin.Biraz daha kavurduktan sonra
  • İç harcı için yukarıda sayılan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Yarım su bardağı suyuda ilave ettikten sonra pirinçleriniz suyunu çekene kadar demlenmesini bekleyin.
  • İç harcınız hazırlandıktan sonra soğumaya bırakarak yapraklarınızı bol suda yıkayarak hazırlayın.
  • Dolma sarmak zahmetli olmasıyla birlikte güzel sarmakta son derece önemlidir.
  • Yaprak sarmayı bilen bir kişiden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.Hazırladığınız iç harcını yapraklarla birlikte sararak tencereye sıralı bir şekilde dizin.
  • Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine porselen bir tabak koyarak ,sıcak su , zeytinyağı ve tuz ilave ettikten sonra kısık ateş üzerinde 30-40 dk kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alarak soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -