Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı dolma içi
Zeytinyağlı dolma içi hazırlama tarifi öğünlerinizde
dolma tercih etmenizle birlikte ihtiyaç duyacağınız bir tarif.
Gerek biber gerek yaprak gerekse patlıcan dolmalarında
en çok tercih edilen iç tarifi diyebiliriz.
  • Malzemeler ;
  • 3 kahve fincanı pirinç
  • 7 adet büyük soğan
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 1/2 bardak su
  • 1 adet büyük domates
  • 1/2 kahve fincanı çam fıstığı
  • 1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm
  • 1/2 demet nane
  • 1 demet dereotu
  • 3/4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 kahve kaşığı yenibahar
  • 2 kahve kaşığı karabiber

  • Hazırlanışı ;
  • Hazırlamış olduğunuz ölçülere göre dolma içinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Öncelikle tepsiye koyacağınız pirinçleri ayıklayarak sıcak suyu üzerine dökerek bekletin pirinçleriniz yumuşasın. Birkaç defa daha bu işlemi uygulayın pirinçleriniz dolmaların içerisinde daha iyi pişecektir.
  • Bununla birlikte tencereye zeytinyağı, ince ve küçük olarak doğradığınız soğanlarınız, çam fıstığı,tuz ilave ederek har ateşte 20 dk kadar kavurun. Harcınıza pirinçlerinizi de ilave ederek karıştırarak 10 dk daha kavurun.
  • 10 Dk geçtikten sonra dolma harcınıza sıcak su ilave ederek  domateslerinizi küçük doğrayarak ilave edin.
  • Bununla birlikte ek olarak kuru üzüm, karabiber, yenibahar ,toz şeker , doğranmış naneler ve dereotun ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • 15-20 dk kadar piştikten ve suyunu çekip, irileşinceye kadar pişirebilirsiniz.
  • Daha sonra ocaktan indirerek soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonr

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -