- Back to Home »
- •Meze Tarifleri »
- Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi tarifi evinizde
günlük öğünlerde tercih edebileceğiniz farklı
bir yemek türü olmakla birlikte oldukça lezzetlidir.
- Malzemeler ;
- 400 gr kuru bakla
- 3 adet soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize kuru baklalar ile başlayabiliriz. Öncelikle bir tencere yardımıyla bol su ile yıkanmış ayıklanmış kuru baklaları , bunun yanında soğanların kabukları soyularak dört parçaya bölünerek tencereye konur.
- Tencereye ilave olarak zeytinyağı, toz şeker,8 bardak su ve tuz ilave ederek tencerenizin kapağını kapatın.
- Baklalarınız iyice piştikten sonra dağılır gibi oluncaya kadar tencerede pişmesi gerekmektedir.
- Biraz daha orta ateşte pişirebilirsiniz. Yenildiğinde daha lezzetli olacaktır.
- Pişirme süreci biraz uzun sürebilir baklaların daha lezzetli olması adına yumuşayarak parçalanır hale gelmesi gerekmektedir.
- Pişirme işlemi bittikten sonra baklaları süzgeçten geçirdikten sonra çatal veya mikser yardımıyla püre haline getirin.
- Püre haline geldikten sonra üzerine dereotu ekleyerek 10-15 dk kadar daha orta ateşte kaynatın.
- Kaynadıktan sonra tencerede tutmadan servis tabağına alın.
- Servis tabağında yaklaşık olarak 2 saat kadar bekleterek donmasını sağlayın. iyi donduktan sonra üzerine 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek üzerine limon sıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Limon sevmeyenler için üzerine sıkmadan yanında da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.