Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi
Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi tarifi evinizde
günlük öğünlerde tercih edebileceğiniz farklı
bir yemek türü olmakla birlikte oldukça lezzetlidir.
  • Malzemeler ;
  • 400 gr kuru bakla
  • 3 adet soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize kuru baklalar ile başlayabiliriz. Öncelikle bir tencere yardımıyla bol su ile yıkanmış ayıklanmış kuru baklaları , bunun yanında soğanların kabukları soyularak dört parçaya bölünerek tencereye konur.
  • Tencereye ilave olarak zeytinyağı, toz şeker,8 bardak su ve tuz ilave ederek tencerenizin kapağını kapatın.
  • Baklalarınız iyice piştikten sonra dağılır gibi oluncaya kadar tencerede pişmesi gerekmektedir.
  • Biraz daha orta ateşte pişirebilirsiniz. Yenildiğinde daha lezzetli olacaktır.
  • Pişirme süreci biraz uzun sürebilir baklaların daha lezzetli olması adına yumuşayarak parçalanır hale gelmesi gerekmektedir.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra baklaları süzgeçten geçirdikten sonra çatal veya mikser yardımıyla püre haline getirin.
  • Püre haline geldikten sonra üzerine dereotu ekleyerek 10-15 dk kadar daha orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra tencerede tutmadan servis tabağına alın.
  • Servis tabağında yaklaşık olarak 2 saat kadar bekleterek donmasını sağlayın. iyi donduktan sonra üzerine 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek üzerine limon sıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Limon sevmeyenler için üzerine sıkmadan yanında da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -