Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Z.yağlı Havuç Ezmesi
  • MALZEMELER:
  • Yarım kg. havuç
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 2 soğan
  • Yarım kg. yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Havuç kazınıp rendelenir.
  • Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır.
  • Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir.
  • Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
  • Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -