- Back to Home »
- •Meze Tarifleri »
- Z.yağlı Havuç Ezmesi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- Yarım kg. havuç
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 2 soğan
- Yarım kg. yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz yaprağı
- Tuz
- YAPILIŞI:
- Havuç kazınıp rendelenir.
- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır.
- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir.
- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
- Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun