- Back to Home »
- •Meze Tarifleri »
- Şakşuka
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Eskiden kızartmayı yağlı ve büyük parçalar halinde olması
sebebi ile sevmezdim, bu sebeple kendime en uygun olan
kızartma tarifinin şakşuka olduğunu keşfettim. Özellikle
yaptıktan sonra yoğurt, sarımsak , baharatlı ve salçalı sosla
denemenizi öneririm. Afiyet olsun…
Malzemeler:
- 2 Adet Patlıcan
- 2 Adet Kabak
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Havuç
- 3-4 Adet Biber
- Domates 2-3 Adet
İsteğe Göre Eklenecek Malzemeler:
- Yoğurt
- Sarımsak
- Fesleğen
- Yapılışı:
- Patlıcan, Kabak, Havuç ve Patatesler küp şeklinde doğranır.
- Biberler küçük küçük doğranır ve hepsi mısır özü yağında kızartılır.
- Bir kaba konup karıştırılır.
- Domatesler rendelenir.
- İçine Fesleğen ve tuz konur ve ocakta pişirilir.
- Önerimiz kızartılan sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp domates sosunu üzerine dökün.
- Afiyet Olsun