- Back to Home »
- •Meze Tarifleri »
- Ispanak Püresi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 1 kg. ıspanak yaprağı
- 1 kaşık yağ
- 1 kaşık un
- 1 bardak süt
- Tuz ve karabiber
- YAPILIŞI:
- Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.
- Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
- Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir.
- Tuz, karabiber atılır.
- Not:
- Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.
- Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz.
- Afiyet olsun…