Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Ispanak Püresi
  • MALZEMELER:
  • 1 kg. ıspanak yaprağı
  • 1 kaşık yağ
  • 1 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz ve karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.
  • Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
  • Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir.
  • Tuz, karabiber atılır.
  • Not:
  • Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.
  • Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz.

  • Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -