- Back to Home »
- •Zeytinyağlı Tarifleri »
- Zeytinyağlı Fasulye Kavurması
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Fasulyelerinizi en güzel şekilde yapmanız için bu tarifi denemelisiniz.
Fasulye kavurması ile birlikte akşam yemekleriniz de farklı ziyafetler
çekebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 1 kg.fasulye, dondurulmuş
- 2 tane, soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 tane, yumurta
- zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı ;
- Öncelikle orta boy bir yemek tenceresine zeytin yağını koyarak kızdıralım.
- Bu arada soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak ince bir şekilde doğrayalım.
- Hazırladığınız soğan ve sarımsağı tencereye alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Önceden hazırlamış olduğunuz fasulyeleri gazını alarak suda bekletin , Sudan bir süre beklettikten sonra suyunu süzerek kavrulan soğanların içerisine ilave edelim.
- Tuz ve baharatlarını da attıktan sonra karıştırarak kavuralım.
- Yemeğimize su koymadığımız için ara ara karıştırarak altının tutmamasını sağlayalım.
- Kısık ateşte bu işlemi yaparken piştiğine emin olmak için fasulyelerin iriliğine bakabilirsiniz.
- Yumuşayınca ocaktan almadan altını kapatalım ve üzerine çırpılmış olan 1 adet yumurtayı ilave edelim.
- Karıştırmadan 1-2 dk kadar ağzı kapalı bir şekilde tencere içerisinde yumurtaların pişmesini bekleyelim.
- Farklı bir lezzet olan bu yemeğimizi sıcak olarak servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.