Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması
Fasulyelerinizi en güzel şekilde yapmanız için bu tarifi denemelisiniz.
Fasulye kavurması ile birlikte akşam yemekleriniz de  farklı ziyafetler
çekebilirsiniz.
  • Malzemeler ;
  • 1 kg.fasulye, dondurulmuş
  • 2 tane, soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane, yumurta
  • zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz, karabiber
  • Hazırlanışı ;
  • Öncelikle orta boy bir yemek tenceresine zeytin yağını koyarak kızdıralım.
  • Bu arada soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak ince bir şekilde doğrayalım.
  • Hazırladığınız soğan ve sarımsağı tencereye alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Önceden hazırlamış olduğunuz fasulyeleri gazını alarak suda bekletin , Sudan bir süre beklettikten sonra suyunu süzerek kavrulan soğanların içerisine ilave edelim.
  • Tuz ve baharatlarını da attıktan sonra karıştırarak kavuralım.
  • Yemeğimize su koymadığımız için ara ara karıştırarak altının tutmamasını sağlayalım.
  • Kısık ateşte bu işlemi yaparken piştiğine emin olmak için fasulyelerin iriliğine bakabilirsiniz.
  • Yumuşayınca ocaktan almadan altını kapatalım ve üzerine çırpılmış olan 1 adet yumurtayı ilave edelim.
  • Karıştırmadan 1-2 dk kadar ağzı kapalı bir şekilde tencere içerisinde yumurtaların pişmesini bekleyelim.
  • Farklı bir lezzet olan bu yemeğimizi sıcak olarak servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -