Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Zencefilli ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiye Malzemeler

  • 250 gr. margarin
  • 500 gr. Un
  • 2 tatlı kaşığı zencefil
  • ½ su bardağından bir parmak fazla esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kızılcık yada vişne marmelatı (arasına)

Zencefilli ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiye Yapılışı

YAPILIŞI: Oda sıcaklığında yumuşamış margarini önce un dışında tüm malzeme ile
karıştıralım. Daha sonra unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz
bu hamuru unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla açalım ve şekilli kalıplarla keselim.
Kestiğimiz şekilli hamurların yarısının ortasını daha sonra üst üste koyacağımız için delikli
yapalım. Tüm bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede pişirelim. Pişen
ve soğuyan bisküvilerin iç taraflarına istediğimiz bir marmeladı sürelim ve diğer ortası delik
olan bisküviyi üzerine yapıştırmak suretiyle çift katlı bir görünüm kazandıralım. Daha sonra
bisküvilerin üzerine dekoratif amaçlı biraz pudra şekeri eleyelim ve servis yapalım.
zencefilli-kurabiye

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -