- Back to Home »
- •Kurabiyeler »
- Portakal Kremalı Bisküvi
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Portakal Kremalı Bisküvi Malzemeler
- 3/4 su bardağı tereyağı
- ½ su bardağı pudraşekeri
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- Krema sı için: 1/4 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudraşekeri
- 1 çorba kaşığı krema
- ½ portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı kakao
Portakal Kremalı Bisküvi Yapılışı
YAPILIŞI: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini karıştıralım. Üzerine
portakal kabuğu rendesini, un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğuralım. Buzdolabına koyarak
dinlendirelim. Kreması için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile çırpalım.
İçine krema ve diğer malzemelerin tümünü katalım. Buzdolabına koyarak 15- 20 dakika
dinlendirelim. Bu arada hamuru unlamış bir zeminde merdane yardımıyla açalım ve bir
çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar halinde keselim. Yağlanmış fırın tepsisine bu hamurları
sıralayarak 180 derecede pişirelim. Pişen bisküvilerin yarısının üzerine krema sürelim ve
üzerine diğer parçaları kapatarak servis yapalım.
portakal kabuğu rendesini, un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğuralım. Buzdolabına koyarak
dinlendirelim. Kreması için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile çırpalım.
İçine krema ve diğer malzemelerin tümünü katalım. Buzdolabına koyarak 15- 20 dakika
dinlendirelim. Bu arada hamuru unlamış bir zeminde merdane yardımıyla açalım ve bir
çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar halinde keselim. Yağlanmış fırın tepsisine bu hamurları
sıralayarak 180 derecede pişirelim. Pişen bisküvilerin yarısının üzerine krema sürelim ve
üzerine diğer parçaları kapatarak servis yapalım.