- Back to Home »
- •Kurabiyeler »
- Patlıcanlı Poğaça
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Patlıcanlı Poğaça Malzemeler
- ¾ su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı margarin
- ½ su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- İÇİ İÇİN
- 2 tane patlıcan
- 100 gr. Beyaz peynir
- 50 gr. kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- 50 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Patlıcanlı Poğaça Yapılışı
YAPILIŞI: Un dışında tüm hamur malzemelerini iyice karıştıralım. Daha sonra unu da
ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.Hamuru dinlenmeye bırakalım.
Başka bir yerde patlıcanları közleyelim ve kabuklarını soyalım. Patlıcanları incecik kıyarak
üzerine rendelenmiş peynirleri ilave edelim ve iyice karıştıralım. Dinlenen hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle açalım ve içine patlıcanlı içten koyarak yarım
daire şeklinde kapatalım. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine yumurta
sarısı sürelim ve kaşar peyniri rendesi ekelim. 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar
pişirelim. Ilık servis yapalım.
ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.Hamuru dinlenmeye bırakalım.
Başka bir yerde patlıcanları közleyelim ve kabuklarını soyalım. Patlıcanları incecik kıyarak
üzerine rendelenmiş peynirleri ilave edelim ve iyice karıştıralım. Dinlenen hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle açalım ve içine patlıcanlı içten koyarak yarım
daire şeklinde kapatalım. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine yumurta
sarısı sürelim ve kaşar peyniri rendesi ekelim. 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar
pişirelim. Ilık servis yapalım.