Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe

Yayla Çorbası
  • MALZEMELER:
  • 10 bardak et suyu
  • Yarım bardak pirinç
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 bardak yoğurt
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 kahve kaşığı kuru nane
  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
  • Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
  • Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
  • Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -