- Back to Home »
- •Ana Yemekler , •Kebap Tarifleri »
- Urfa Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Urfa usulü kebap yapmak zor olduğu gibi, kıvamını tutturmakta çok önemlidir. Urfa yöresine ait olan acısız kebapların başında gelen tarifimizi evinizde deneyebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 1 kg koyun kıyması
- 100 Gram Kuyruk Yağı
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
Hazırlanışı ;
- Kebapların yapılışı genel olarak malzemelerin yeterli düzeyde hazırlanması sayesinde lezzetlenmektedir. Kıvamını iyi tutmuş bir kebap eti , ateşte piştikten sonra çok daha lezzetli bir kıvama gelebiliyor. Bunun için öncelikle kullanacağınız kıymanın çekilme aşaması zırh ile yapılmalıdır. Kasap kıymaları normal bir kebap tadı vermez.
- Kıymanın yanında kullanacağınız koyunlardan alınan kuyruk yağını az miktarda koymanız lezzetine lezzet katacaktır.
- Kebap yapmak neredeyse her bölgenin kendine has yapılış tarzları olduğu gibi size urfa yöresinin yaptığı kebap tarifini anlatıyor olacağız.
- Zırh üzerinde çektiğiniz kıymaların içine kuyruk yağı , kırmızı biber, maydanoz ,tuz ,karabiber ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Yoğrulan ve hazır olan kıymadan parçalar kopartarak yassı kebap şişlerine geçirerek nakışını verelim. Kebabın üzerine nakış vermek pişerken iç kısımlarının da ateş alması için önemlidir. Nakış vermek için biraz uğraşmanız gerekecektir.
- Şişlere dizdiğiniz kebapları çok alev almayan orta ateş mangalda pişirerek taze kebap pidesi üzerinde ve yanına koyduğunuz domatesler ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.