Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Tepsi Kebabı
Tepsi kebabı farklı yörelerde kendilerine has yapılışı ile
tercih edilen kebap çeşitlerindendir. Özellikle Kilis
bölgesinde tepsi kebapları meşhur olduğundan
o yöreye ait olan yapılışını sizlere sunuyoruz.
  • Malzemeler ;
  • 500 Gr az yağlı kıyma
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Su bardağı su
  • 1 Kaşık salça
  • 4 Diş sarımsak
  • 2 Adet domates
  • 5 Adet sivri biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Hazırlanışı ;
  • Tepsi kebabında kullanılacak olan kıyma çok önemlidir. Kullanılacak kıymanın yağsız olması ve kuzu etinden olması gerekmektedir.
  • Tercihe göre kıymanın içerisinde bir miktar kuyruk yağının olması da lezzetini artıracaktır.
  • Kıymanız için öncelikle satır kıyma olması için satır yardımı ile birlikte etlerimizi satırdan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.
  • İçerisine kıyılmış olan maydanozları  , soğan , sarımsak , sıvı yağ, baharlarını ve tuzunu ekleyerek sebzeler kayıp olana kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurma işlemini yaparken bir çay bardağı su ilave ederek tekrar yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra tepsi üzerine yayarak kıymamızı seriyoruz.
  • Kıymanın altına patlıcan veya patates dilimleri de koyabilirsiniz.
  • Yaydığınız kıyma üzerine erittiğiniz salçalı suyu dökerek domates ve biber ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Yüksek ayarlı fırında 15-20 dk kadar pişirdikten sonra tepsi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -