- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Tepsi Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Tepsi kebabı farklı yörelerde kendilerine has yapılışı ile
tercih edilen kebap çeşitlerindendir. Özellikle Kilis
bölgesinde tepsi kebapları meşhur olduğundan
o yöreye ait olan yapılışını sizlere sunuyoruz.
- Malzemeler ;
- 500 Gr az yağlı kıyma
- 1 Demet maydanoz
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Su bardağı su
- 1 Kaşık salça
- 4 Diş sarımsak
- 2 Adet domates
- 5 Adet sivri biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Hazırlanışı ;
- Tepsi kebabında kullanılacak olan kıyma çok önemlidir. Kullanılacak kıymanın yağsız olması ve kuzu etinden olması gerekmektedir.
- Tercihe göre kıymanın içerisinde bir miktar kuyruk yağının olması da lezzetini artıracaktır.
- Kıymanız için öncelikle satır kıyma olması için satır yardımı ile birlikte etlerimizi satırdan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.
- İçerisine kıyılmış olan maydanozları , soğan , sarımsak , sıvı yağ, baharlarını ve tuzunu ekleyerek sebzeler kayıp olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemini yaparken bir çay bardağı su ilave ederek tekrar yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra tepsi üzerine yayarak kıymamızı seriyoruz.
- Kıymanın altına patlıcan veya patates dilimleri de koyabilirsiniz.
- Yaydığınız kıyma üzerine erittiğiniz salçalı suyu dökerek domates ve biber ile üzerini süsleyebilirsiniz.
- Yüksek ayarlı fırında 15-20 dk kadar pişirdikten sonra tepsi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun