- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Konya Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Konya Yöresine ait olan bu kebap Selçuklu zamanında o dönem padişahlarına yapılan yemekler arasında gelmektedir.
Malzemeler ;
- 700 Gr. iri kuşbaşı et
- 2 Orta boy patlıcan
- 3 Orta boy domates
- 2 Kaşık yağ
- 1 Kaşık salça
- 1 Kaşık un
- 6 Adet sivri biber
- 3-4 diş sarmısak
- 2 Su bardağı su
- Bir Miktar Tuz
Hazırlanışı ;
- Konya kebabında ne kadar çok et kullanırsanız lezzeti o kadar güzel olacaktır. Malzeme listesinde bulunan et miktarını artırabilirsiniz.
- Büyük ve geniş bir tencere içerisinde yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine etleri istediğiniz boyutlarda keserek ilave edin.
- 1 Kaşık un ile salçayı karıştırarak pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin ve kısık ateşte sürekli olarak karıştırın.
- Pişen yemeği ocaktan alarak , güveç içerisine koyun ve az ateşli bir fırında pişmeye bırakın.
- Evinizde yapacağınız için fırın ayarını 180 dereceye getirmeniz yeterli olacaktır. Fakat odun ateşinde pişirmeniz kebabı daha lezzetli yapacaktır.
- Patlıcanları ve biberleri küçük bir şekilde doğrayarak kızgın yağ üzerinde kızartın.
- Domateslerin kabuklarını soyarak bir tava içerisinde su ile birlikte sos haline getirin.
- Pişen yemeği fırından alarak servis yapacağınız tabağın altına önce tırnaklı pideleri , üzerine eti ve patlıcanı , son olarak kızartma ve hazırladığınız sosu ilave ederek servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.