Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Konya Kebabı
Konya Yöresine ait olan bu kebap Selçuklu zamanında o dönem padişahlarına yapılan yemekler arasında gelmektedir.
Malzemeler ;
  • 700 Gr. iri kuşbaşı et
  • 2 Orta boy patlıcan
  • 3 Orta boy domates
  • 2 Kaşık yağ
  • 1 Kaşık salça
  • 1 Kaşık un
  • 6 Adet sivri biber
  • 3-4 diş sarmısak
  • 2 Su bardağı su
  • Bir Miktar Tuz
Hazırlanışı ;
  • Konya kebabında ne kadar çok et kullanırsanız lezzeti o kadar güzel olacaktır. Malzeme listesinde bulunan et miktarını artırabilirsiniz.
  • Büyük ve geniş bir tencere içerisinde yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine etleri istediğiniz boyutlarda keserek ilave edin.
  • 1 Kaşık un ile salçayı karıştırarak pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin ve kısık ateşte sürekli olarak karıştırın.
  • Pişen yemeği ocaktan alarak , güveç içerisine koyun ve az ateşli bir fırında pişmeye bırakın.
  • Evinizde yapacağınız için fırın ayarını 180 dereceye getirmeniz yeterli olacaktır. Fakat odun ateşinde pişirmeniz kebabı daha lezzetli yapacaktır.
  • Patlıcanları ve biberleri küçük bir şekilde doğrayarak kızgın yağ üzerinde kızartın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak bir tava içerisinde su ile birlikte sos haline getirin.
  • Pişen yemeği fırından alarak servis yapacağınız tabağın altına önce tırnaklı pideleri , üzerine eti ve patlıcanı , son olarak kızartma ve hazırladığınız sosu ilave ederek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -