Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Patlıcan Kebabı
Patlıcan kebabı mangal üzerinde daha lezzetli olmakta fakat pratik bir şekilde kendi mutfağınızdaki imkanlarla da hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan Kebabı tarifimize malzemeleri sayarak başlayalım.
Malzemeler ;
  • 750 gr. yağsız dana kuşbaşı
  • 2 soğan
  • 5 çorba kaşığı Yağ
  • 3 domates
  • tuz, karabiber
  • 4 patlıcan
  • 2 dolmalık biber
Hazırlanışı ;
  • Geniş bir tava içerisine yağ koyarak soteye uygun şekilde doğranmış etleri ve soğanları kavurun.
  • Kavrulan etlerin üzerine küçük doğranmış domatesleri ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme işleminde ara sıra tavanın kapağını açarak karıştırmayı unutmayın.
  • Etleriniz hazır olunca tuzunu ekleyin. Tuzu en son atmak çok önemli çünkü tuz önceden eklenirse etleriniz sert olur ve pişmesi zaman alır.
  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak ince halkalar şeklinde doğrayın. Doğranmış patlıcanları bol tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların kararmasını önleyecektir.
  • Suda bekletilen patlıcanları alarak suyunu süzün ve kurulayın. Tavayı ve yağı hazırlayarak iki yüzü pişene kadar patlıcanları kızartın.
  • Borcam ya da fırın tepsinize kızartılan patlıcanları yassı bir şekilde dizin ve üzerine hazır olan eti yayın.
  • Üzerini domates ve sivri biberler ile süsleyerek bir çay bardağı su ilave edin.
  • 10 dakika kadar pişmek üzere fırına verin.
  • Yemeğimiz hazır olduktan sonra domatesli bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -