- Back to Home »
- •Ana Yemekler , •Kebap Tarifleri »
- Patlıcan Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Patlıcan kebabı mangal üzerinde daha lezzetli olmakta fakat pratik bir şekilde kendi mutfağınızdaki imkanlarla da hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan Kebabı tarifimize malzemeleri sayarak başlayalım.
Malzemeler ;
- 750 gr. yağsız dana kuşbaşı
- 2 soğan
- 5 çorba kaşığı Yağ
- 3 domates
- tuz, karabiber
- 4 patlıcan
- 2 dolmalık biber
Hazırlanışı ;
- Geniş bir tava içerisine yağ koyarak soteye uygun şekilde doğranmış etleri ve soğanları kavurun.
- Kavrulan etlerin üzerine küçük doğranmış domatesleri ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
- Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme işleminde ara sıra tavanın kapağını açarak karıştırmayı unutmayın.
- Etleriniz hazır olunca tuzunu ekleyin. Tuzu en son atmak çok önemli çünkü tuz önceden eklenirse etleriniz sert olur ve pişmesi zaman alır.
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak ince halkalar şeklinde doğrayın. Doğranmış patlıcanları bol tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların kararmasını önleyecektir.
- Suda bekletilen patlıcanları alarak suyunu süzün ve kurulayın. Tavayı ve yağı hazırlayarak iki yüzü pişene kadar patlıcanları kızartın.
- Borcam ya da fırın tepsinize kızartılan patlıcanları yassı bir şekilde dizin ve üzerine hazır olan eti yayın.
- Üzerini domates ve sivri biberler ile süsleyerek bir çay bardağı su ilave edin.
- 10 dakika kadar pişmek üzere fırına verin.
- Yemeğimiz hazır olduktan sonra domatesli bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.