Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Hasanpaşa Kebabı
Köftesi ile meşhur olan Hasanpaşa adını bu bölgeden alan Hasanpaşa kebabı ile sofralarınız daha lezzetli bir hale gelecek. Kebap etinin Hasanpaşa yöresine ait tarifi ile bütünleşmesi sonucu parmaklarınızı yiyeceğiniz bir tarif sizlerle.
Malzemeler ;
  • 1 kilo kuzu eti
  • 3 adet soğan
  • 2 bardak su
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz, Karabiber
Başemal sosu için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı ;
  • Kebap yapılacak olan etin kuzu eti olması son derece önemlidir. Kuzu eti daha yağlı olduğu için piştikten sonra kuru bir tat vermeyecektir.
  • Kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayarak bir tava yardımı ile pişirin. Etler suyunu bırakana kadar pişirmeye devam edin.
  • Ayrı bir tavada soğanları küçük parçalara bölerek kavurun. Üzerine pişirdiğiniz etleri de ilave ederek bir miktar su ekleyip karıştırın. Etler biraz piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
  • Beşamel sosunu yapmak için tava içine un ve yağ ekleyerek helva gibi karıştırılır. Un kavrulduktan sonra süt ve su ilave edilerek sürekli olarak karıştırılır.Bir miktar tuz kattıktan sonra ateşten alabilirsiniz.
  • Pişen etleri fırın tepsisine alarak üzerine hazırladığınız beşamel sosunu güzelce serin
  • Önceden ısıtılmış olan fırında pişirdiğiniz  kebap servis edilmek için hazır olacaktır.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -