- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Tereyağlı Yumurta Kapama
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Hani bazı tarifler vardır ya nasıl yapsakta bunun kalorisini arttırsak acaba diye özellikle düşünülmüş hissi verir insana. Hah işte bu tarif onların ağa babası. Sen güzelim haşlanmış yumurtayı al kalori bombası tereyağın içine at. Hiç akıl karı gibi gelmiyor değil mi? Tadına bakana kadar bana da öyle geliyordu aslına bakarsanız.
Herşey cumartesi günü eşimin kahvaltı hazırlarken yumurtaları ocakta unutup fazla pişirmesiyle başladı. Ben kayısı kıvamında, o da rafadan sever yumurtayı. Yumurtalar fazla pişince yememeyi tercih ettik. Sonrasında salata vs. yaparak değerlendirmeyi planlamıştım aslında.
Ama ertesi sabah aklıma bu tarif gelince fırsat bu fırsat diyerek bu tarifi denedim. İnanılmaz lezzetli oldu. Görüntü açısından böyle çok şık duruyor farkındayım ama yumurtalar daha küçük doğransa ve tereyağa iyice bulansa eminim çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 silme tatlı kaşığı toz biber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı nane,
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Yumurtaları haşlayın,
- Kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin,
- Tereyağı tavada eritin,
- İçine toz biberi ekleyip karıştırın,
- Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin,
- Üzerine tuz, nane ve pul biber serpin,
- 2-3 dk. pişirip ateşten alın.
Afiyet olsun…