Posted by : Yunus Bayram 18 Haziran 2013 Salı



Kahvaltı Sofrası
Geçtiğimiz pazar günü bir aile kahvaltısı düzenledim. 8 yetişkin, 2 çocuk olmak üzere toplam 10 kişiydik. Önceki tecrübelerime dayanarak çeşit miktarını abartmadım. Herkesin yiyecek bir şeyler bulabileceği ama yiyeceklerin artıp dolapta sürünmeyeceği bir menü belirledim.
İnternette birçok blogta paylaşılan kahvaltı sofralarında dikkatimi çeken bir şey var; çeşit çeşit peynirler ve zeytinler konuyor sofraya. Bu konuda damak zevkim fazla gelişmediğinden midir bilmiyorum ama ben kahvaltıda o kadar çeşit peynir yiyemem/yemem. Açık büfe bir kahvaltıda dahi sadece beyaz peynir alırım. Zeytin olarak ise gözüme en güzel görünen çeşidi seçer ondan alırım.
Tam olarak hissettiğim şeyi ifade edebilecek kelimeleri bulabilecek miyim bilmiyorum ama anlatmayı deneyeyim. Ağzımdaki tadın o kadar sık değişmesi hoşuma girmez, kahvaltının sonuna kadar aynı lezzeti almak isterim.
 Kahvaltı Sofrası
Daha iyi anlatabilmek için bir örnek vereyim. Kalabalık bir partide olduğunuzu hayal edin. Etrafta çok iyi tanıdığınız birkaç insan ve tanımadığınız bir sürü insan var. Ben böyle bir durumda tanımadığım insanlarla havadan sudan sohbet etmek yerine tanıdıklarımla parti boyunca sürecek keyifli bir sohbet etmeyi tercih ederim.
İşte bu yüzden kendi hazırladığım kahvaltı sofralarında da aynı şeyin farklı çeşitlerini sunmak gibi bir huyum yoktur. Onun yerine kahvaltı için “ana yemek” diyebileceğimiz omlet, börek, vs. gibi yiyecekleri çeşitlendirmeyi tercih ederim.
 Kahvaltı Sofrası
Bu sofram için de aynı taktiği uyguladım. Sofrada neler mi vardı?
- Lor Salatası,
- Beyaz peynir,
- Kaşar peyniri,
- Domates,
- Salatalık,
- Zeytin,
- Bal,
- Ananaslı çiçek kek.
Her şey keyifle yendi. Lor salatasından, ananaslı kekten ve peynirlerden biraz arttı. Bunlar dışındaki tüm yiyecekler bitti. Evinde davet veren bir kadını en çok mutlu eden şey tabakların sofradan boş dönmesidir sanırım. Ben de menü konusunda verdiğim isabetli kararlar sayesinde bu mutluluğu yaşadım.
Sizler de eğer davetlerinizde yiyecekler kalıp ziyan olmasın istiyorsanız az ama öz yemekler hazırlayın. Güzel kurabiye yapıyor olabilirsiniz. Bu misafirlerinizin çeşit çeşit kurabiyeler yiyebileceği anlamına gelmiyor maalesef. Artıp ziyan olacak yemekler için vaktinizi boşa harcamanızın anlamı yok kısacası.
Afiyet olsun…
 Kahvaltı Sofrası

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -