- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Otlu Baharatlı Tereyağ
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Geçen hafta yayınladığım kahvaltı sofrası fotoğraflarımdan en merak edilen tarif bu oldu. Çok basit bir tarif olmasına rağmen, şık görüntüsü sebebiyle oldukça dikkat çekti sanırım.
Tereyağı eritip ot ve baharatla karıştırdıktan sonra silikon kalıplara paylaştırıp dondurdum. Tereyağ donana kadar ot ve baharatlar dibe çöktüğü için fotoğrafta görüldüğü gibi şahane bir görüntü çıkıyor ortaya. Bu tereyağlar ekmeğe sürülüp yenebileceği gibi farklı tariflerde de kullanılabilir.
Örneğin kahvaltı için tavada yumurta yapabilirsiniz. Bir parça otlu baharatlı tereyağı tavada eritip içine yumurtalarınızı kırın. Az tuz ekleyerek istediğiniz kıvamda pişirin. Sonra da ekmeğinizi bana bana yiyin. İkinci olarak pilav yapımında kullanabilirsiniz. İster pirinç pilavı, isterseniz bulgur pilavınızı lezzetlendirebilirsiniz bu güzellikle. Bugün benim yaptığım gibi kumpir yaparken de kullanabilirsiniz mesela.
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- 6 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 avuç kıyılmış dereotu,
- 1 avuç kıyılmış maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
Hazırlanışı:
- Tereyağı eritin,
- İçine dereotu, maydanoz ve pul biberi ekleyip karıştırın,
- Bu karışımı silikon kek kalıplarına paylaştırın,
- Ilındıktan sonra dondurucuya kaldırıp 1-2 saat bekletin.
Afiyet olsun…