Posted by : Yunus Bayram 18 Haziran 2013 Salı



Kahvaltı Pufu
 Hani bazen birşeyin hayalini kurmak onu yaşamaktan daha büyük keyif verir ya insana. Mesela yeni bir eve taşındığını hayal edersin. Nereyi nasıl döşeyeceğini, hangi odayı ne renk boyayacağını, duvarlara asacağın tabloların tarzlarını, yeni mutfak eşyalarını nereden alacağını, vs. İş taşınmaya gelince yaşanan yorgunluktan ve taşınma sırasında hizmet aldığın insanların saçma sapan tavırlarından dolayı ne taşındığından birşey anlarsın ne de mutlu olabilirsin yeni evin için.
Halbuki hayal kurarken ne kadar güzeldi herşey. Ne “bu renk daha güzel oldu işte, senin istediğin çok koyu olurdu” diyerek kendi bildiğini okuyan boyacı, ne “Apla bu koltuk buraya olmadı şunu sola alalım” diye işine burnunu sokan nakliyeci vardı. Tüm eşyalar havadan hoop diye gelip yerleşiyordu yerine.
Kahvaltı Pufu
Bazen haftasonları da böyle oluyor işte. Bütün hafta hayalini kuruyorsun şuraya gidelim, bunu yapalım, aman da ne güzel eğlenelim diye. Sonra haftasonu bir geliyor, ya yerinden kalkıp dışarı çıkamıyorsun ya da gezeyim eğleneyim derkne vaktinin çoğu trafikte geçiyor.
Ama haftasonuna ilişkin atlanmayan tek bir şey var o da kahvaltı. Belki de haftasonunun tek hayal kırıklığı yaratmayan kısmı da bu kahvaltı keyfi. Haftaiçi evden kahvaltı yapmadan çıkan birçoklarımız için haftasonu evden çıkmadan sıcak çayın yanında sadece peynir ekmek yemek bile lüks geliyor. Kaldı ki özenerek hazırlanmış bir kahvaltı haftasonunun en anlatmaya değer hikayesi olabiliyor.
İşte bu destansı kahvaltı sofraları için hazırlayabileceğiniz farklı bir tarifim daha var bugün sizler için. İster arasına peynir koyup, isterseniz tereyağ/kaymak-bal sürüp yiyin. Ama nasıl yerseniz yiyin bir ısırıkta benim için almayı unutmayın.
Afiyetle kalın…
Kahvaltı Pufu
Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı un,
  • 3 yumurta,
  • 1/2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
  1. Tereyağ, su ve tuzu bir tencereye koyup ocağa alın,
  2. Orta hararetli ateşte su hafif kaynamaya başlayana kadar ısıtın,
  3. Unun tamamını bir seferde ekleyip topaklanmasına müsaade etmeden hızlıca karıştırın,
  4. Sürekli karıştırarak 5 dk. kadar pişirin,
  5. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin,
  6. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın,
  7. Kaşıkla veya sıkma torbasıyla tepsiye mandalinadan biraz daha küçük parçalar şeklinde dizin,
  8. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin,
  9. 10 dk sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 20 dk. daha pişirin.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -