- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Kaşarlı Ekmek Çanağı
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Hala kullanılıyor mu bilmiyorum ama eskiden yapılması kolay işler için “bebek oyuncağı” tabiri kullanılırdı. Şimdilerde kullanılsa bile yanlış bir kullanım olur bence. Zira neredeyse her bebenin elinde birer iPad. Ne yalan söyliyeyim ben o bebekler kadar başarılı değilim iPad kullanmak konusunda. 2-3 yaşındaki çocuk baş parmağıyla şakır şakır çevirirken sayfaları ben hala kitap sayfası gibi çevirmeye çalışıyorum.
O yüzden bu tarifle ilgili olarak ilk aklıma gelen “bebek oyuncağı” lafını kullanmayacağım. Alengirli laflara da giremem artık bu muhabbet üzerine. En açık ve net ifadesi; “çok kolay bir tarif” olacak sanırım. Bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerinizi bu şekilde rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Bir nevi pizza gibi oluyor.
Haftasonu kahvaltıya nasıl değişik bir şey yapsam acaba diye düşünüyorsanız bu tarifi deneyin derim. Özellikle çocuklarınız bayılacaklardır. Hele de mutfakta ufak tefek işlerde size yardım etmeyi seviyorlarsa mutlaka birlikte yapın derim.
Benim kullandığım ekmek yaklaşık 15X10 ciabatta ekmeğiydi. Siz yuvarlak hamburger veya uzun sandviç ekmekleriyle de yapabilirsiniz. 2 kişilik bir kahvaltı için ideal geldi bu ekmek bize.
Benim gibi tost yaparken makineye damlayıp kızaran kaşarları yemeyi seviyorsanız buna da bayılacaksınızdır eminim. Ben kızarmış kaşarı sevdiğim için yarım cm.’den veya belki ondan 1-2 mm daha kalın kestim kaşar dilimlerini. Siz evde bulunan miktara veya damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- Küçük ekmekler,
- Sucuk/salam,
- Rendelenmiş kaşar.
Hazırlanışı:
- Ekmeklerin üzerinden ince birer kapak kesin,
- İçini oyup çıkarın,
- Sucuk veya salam dilimlerini bu çukura yerleştirin,
- Üzerine kaşar dilimlerini dizin,
- 210 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…