- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Kaşarlı Simit
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Bugün çok basit bir tarifim var sizler için. Taptaze çıtır çıtır simitleriniz için böyle zahmete girmenize gerek yok bence. Bayatlamış simitleri ne yapsam diye düşündüğünüz zamanlar için aklınızda tutun bu tarifi. Örneğin haftasonu kahvaltı için kalabalık misafiriniz vardı ve bolca simit aldınız. Ama sizin yaptığınız poğaçalar, börekler o kadar beğenildi ki kimse dönüp simitlere bakmadı ve bir sürü simit kaldı.
Bunları haftaiçi bir akşam yemeğini kahvaltılı yemek ilan edip kaşarlı simit yaparak kullanabilirsiniz. O hafta böyle birşey yapmak istemiyorsanız veya fırsat bulamayacaksanız da eğer simitlerinizi dondurucuya atın. İleride ister kahvaltıda, isterseniz diğer öğünlerde kullanmak için çıkarıp yine kaşarlı simit yapabilirsiniz. Dondurucuda sakladığınız simitleri yemeden bir gece önce çıkarın dondurucudan ve normal dolap kısmına indirin. Sabah tamamen çözülmüş olacaklardır. Eğer evde mikro dalga fırınınız varsa onu kullanarak daha kısa sürede de çözdürebilirsiniz tabi.
Bayatlamış, lastik gibi olmuş simitleri ziyan etmemenin yolunu da öğrendikten sonra haftasonuna içimiz rahat bir şekilde girebiliriz artık:)
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- 2 adet simit,
- 8 ince dilim kaşar.
Hazırlanışı:
- Simitleri dörde bölün,
- Her bir simit parçasını yanlamasına ortadan ikiye kesip kaşar dilimlerini arasına yerleştirin,
- Simitleri fırına veya kapağını kapattığınız tavayla birlikte ocağa alın,
- Kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun…