- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Fırında Pastırmalı Yumurta
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Bugün çok neşeli bir tarifim var sizler için. Pastırmayı doğrayıp üzerine yumurtayı kırdığınız sıkıcı tarifi unutun artık. Sadece midenizi değil, gözünüzü de doyuracaksınız bu tarifle. Hele de kahvaltıda ekmeği yumurtanın sarısına bana bana yemeyi seviyorsanız bu tarifi kaçırmayın derim.
Küçük muffin kalıplarına sepet örer gibi yerleştirdiğiniz pastırmanın ortasına yumurtayı kırıp fırına veriyorsunuz. Pastırmanın yağı akıp kalbını yağladığı için ekstra yağ kullanmanıza gerek yok. Sadece üzerine damak zevkinize göre tuz ve dilerseniz karabiber serpebilirsiniz. Pişme süresini de yumurtayı nasıl sevdiğinize göre ayarlayın. Ben beyazını pişmiş, sarısını az pişmiş sevdiğim için beyaz kısmın şeffaflığı gidip bembeyaz olduğu anda çıkardım fırından.
Muffin kalıpları da sıcak olduğu için fırından çıkardıktan sonra da pişmeye devam edecektir kalıptan çıkarmadığınız sürece. Bunu da göz önünde bulundurarak ayarlarsanız pişirme süresini tam istediğiniz kıvamı elde etmiş olursunuz. Bu haftasonu mutlaka fırsat yaratıp deneyin bu tarifi derim.
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- 4 uzun dilim pastırma,
- 1 yumurta,
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Pastırmaların ikisini muffin kalıbının dibine artı şeklinde yerleştirin,
- Diğer ikisinide kalıbın yanlarına dayayıp ortasına yumurtayı kırın,
- Üzerine tuz serpip 200 derecelilk fırına verin,
- Yumurtanın beyazları pişince ocaktan alın,
- Kalıptan çıkararak servis yapın.
Afiyet olsun…