- Back to Home »
- •Çorba Tarifleri »
- Tarhunlu Yeşil Mercimek
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Mercimek çorbasının farklı bir yapılışı olan tarhunlu mercimek çorbası ile daha doyurucu ve sağlıklı sofralar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 1 çorba kaşığı tarhun
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
- Bir gün öncesinden mercimekleri sıcak suya koyarak ıslanmasını ve yumuşamasını sağlayın. Yaklaşık 24 saat sonra mercimekler istediğiniz kıvama gelecektir.
- Mercimeklerin suyunu süzerek geniş bir tencere içine alın. Üzerine 3 bardak su ilave ederek kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir tencere içine soğanları yemeklik bir şekilde doğrayarak kavurun. 1 yemek kaşığı salça koyarak ocağın altını kısıp kavurma işlemine devam edin.
- Kavrulan soğanları , kaynayan mercimeğin içine ilave ederek hafif bir şekilde karıştırın.
- Ayrı bir kase içinde tuz ,un ve su koyarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurları misket boyutlarında hazırlayarak 4 su bardağı su içinde kaynatın.
- Un ve tereyağını ayrı bir tavada kavurarak mercimeklerin içine ilave edin.
- Hazırladığınız hamurlarda haşlandıktan sonra mercimeklere ilave edilir.
- Son olarak tarhun ve kalan baharatlar ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Kaynama işleminden sonra ocağın altı kapatılarak çorbamız servis edilmeye hazırdır.
- Afiyet Olsun