Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Tarhunlu Yeşil Mercimek
Mercimek çorbasının farklı bir yapılışı olan tarhunlu mercimek çorbası ile daha doyurucu ve sağlıklı sofralar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 1 çorba kaşığı  tarhun
  • 1 su bardağı  yeşil mercimek
  • 2 su bardağı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
  • Bir gün öncesinden mercimekleri sıcak suya koyarak ıslanmasını ve yumuşamasını sağlayın. Yaklaşık 24 saat sonra mercimekler istediğiniz kıvama gelecektir.
  • Mercimeklerin suyunu süzerek geniş bir tencere içine alın. Üzerine 3 bardak su ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir tencere içine soğanları yemeklik bir şekilde doğrayarak kavurun. 1 yemek kaşığı salça koyarak ocağın altını kısıp kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan soğanları , kaynayan mercimeğin içine ilave ederek hafif bir şekilde karıştırın.
  • Ayrı bir kase içinde tuz ,un ve su koyarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurları misket boyutlarında hazırlayarak 4 su bardağı su içinde kaynatın.
  • Un ve tereyağını ayrı bir tavada kavurarak mercimeklerin içine ilave edin.
  • Hazırladığınız hamurlarda haşlandıktan sonra mercimeklere ilave edilir.
  • Son olarak tarhun ve kalan baharatlar ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Kaynama işleminden sonra ocağın altı kapatılarak çorbamız servis edilmeye hazırdır.
  • Afiyet Olsun
Not: Tarhun Avrupa ülkelerinde baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Bir çok ülkenin yemek kültüründe çok fazla kullanılan tarhun sağlık açısından bir çok etkisi bulunmaktadır. Gazlı içecek üreticileri tarhunu tatlandırıcı olarak da kullanmaktadır. Tarhun bir çok market ve aktarlarda kolaylıkla bulunan baharat çeşiti’dir.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -