Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Zeytinyağlı Bakla
Görsel anlamda iştah açan bakla ile öğünlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz
tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
  • Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemelerimiz ;
  • 1 Kilo bakla
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 3 Demet taze soğan
  • 1 Demet dereotu
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 Fincan un
  • Tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Baklalarınızı ılık suda yıkayarak tarifimize başlayabilirsiniz.Yıkadığınız baklaların kılçıklarını güzelce temizleyin.
  • Baklalar genelde standart boyutta olduklarından her baklayı ortadan ikiye bölmeniz yeterlidir.
  • Daha küçük olmasını istiyorsanız üç parçaya da bölebilirsiniz.
  • Doğradığınız baklaları su dolu tencerede bekletin.
  • Daha sonra suyunu süzerek üzerine ,taze soğan doğrayın. Ek olarak bir tatlı kaşığı limon , bir yemek kaşığı toz şeker ve tuz ekleyerek karıştırma işlemine geçin.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra karışımınız yaklaşık 10 dk kadar beklemeye bırakın.
  • Ardından bir tencereye zeytin yağı koyarak ateşte kızdırın.Üzerine baklalarınızı koyarak karıştırın.
  • Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın.Arada bakarak karıştırmanız gerekmektedir.
  • Baklaların daha çabuk pişmesi için düzenli olarak karıştırın.
  • Sarı bir renk alana kadar baklalarınızı karıştırmaya devam ederken üzerine dereotunuzu ince bir şekilde doğrayarak ekleyin.
  • Dereotunu doğradıktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı ılık su ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Baklanın durumuna göre göz kararınca kaynamaya bırakılır baklalar iyice yumuşadıktan sonra soğutulmaya alınır.
  • Bakla soğuk yenmesi daha lezzetli olmaktadır.
  • Üzerine ekstra limon ekleyerek servis edilir.


Afiyet olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -