- Back to Home »
- •Diyet Tarifleri »
- Zeytinyağlı Bakla
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Görsel anlamda iştah açan bakla ile öğünlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz
tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
- Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemelerimiz ;
- 1 Kilo bakla
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 3 Demet taze soğan
- 1 Demet dereotu
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Adet limon suyu
- 1 Fincan un
- Tuz
- Hazırlanışı ;
- Baklalarınızı ılık suda yıkayarak tarifimize başlayabilirsiniz.Yıkadığınız baklaların kılçıklarını güzelce temizleyin.
- Baklalar genelde standart boyutta olduklarından her baklayı ortadan ikiye bölmeniz yeterlidir.
- Daha küçük olmasını istiyorsanız üç parçaya da bölebilirsiniz.
- Doğradığınız baklaları su dolu tencerede bekletin.
- Daha sonra suyunu süzerek üzerine ,taze soğan doğrayın. Ek olarak bir tatlı kaşığı limon , bir yemek kaşığı toz şeker ve tuz ekleyerek karıştırma işlemine geçin.
- Bu işlemi yaptıktan sonra karışımınız yaklaşık 10 dk kadar beklemeye bırakın.
- Ardından bir tencereye zeytin yağı koyarak ateşte kızdırın.Üzerine baklalarınızı koyarak karıştırın.
- Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın.Arada bakarak karıştırmanız gerekmektedir.
- Baklaların daha çabuk pişmesi için düzenli olarak karıştırın.
- Sarı bir renk alana kadar baklalarınızı karıştırmaya devam ederken üzerine dereotunuzu ince bir şekilde doğrayarak ekleyin.
- Dereotunu doğradıktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı ılık su ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Baklanın durumuna göre göz kararınca kaynamaya bırakılır baklalar iyice yumuşadıktan sonra soğutulmaya alınır.
- Bakla soğuk yenmesi daha lezzetli olmaktadır.
- Üzerine ekstra limon ekleyerek servis edilir.
Afiyet olsun.