Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Balkabağı Çorbası
Balkabağından sadece tatlı olur, çorba olur muymuş
diyenleri dinlemeyin. Bu tarifi muhakkak deneyin çünkü
hem çok hafif hem çok sağlıklı hem de  enfes bir çorba
yapmış olacaksınız.
  • 4 kişilik malzeme listemizle başlayalım;
  • 400 gr balkabağı (iri bir dilime denk geliyor)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 bardak süt (keçi sütü özellikle tavsiye edilir)
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (her zaman rafine değil sızma zeytinyağı kullanmanızı öneririz )
  • Tuz
  • Su
  • Yapılışı:
  • Balkabağını ve soğanı soyun. İnce ince doğrayın.
  • Zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp 2-3 dakika çevirin. 5 su bardağı su ekleyip balkabakları iyice pişene kadar pişirin.
  • Unu, sütü ve tuzu başka bir kaba alın ve iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  • Karışıma karabiberlerinizi de ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Son olarak ateşten aldıktan sonra blender ile ezin.
  • Üzerini zevkinize göre fesleğen, nane ya da maydanozla süsleyerek servis yapın.

  • Not : İsteyenler krema kullanarak da hazırlayabilirler. Krema kullanılması durumunda krema baharatlardan hemen önce eklenmeli ve çorba ocaktan indirilene kadar karıştırılmalıdır.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -