Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Safranlı Limonlu Kurabiye Malzemeler

  • 1/2 çay kaşığı safran.
  • 3 su bardağı un.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1,5 su bardağı toz şeker.
  • 1/2 su bardağı yoğurt.
  • 2 yumurtanın akı.
  • 2 adet limon kabuğu rendesi.
  • 1 adet limon suyu.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.

Safranlı Limonlu Kurabiye Yapılışı

Bu tarifi ilk denediğimde nasıl olur acaba diye tereddütlerim vardı. Fakat denedikten sonra olağanüstü oldu. Herkes çok beğendi sizlere de tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun. 
İlk olarak limon suyuyla safranı karıştırın ve 20 dakika kadar bekletin. Bu esnada sizde toz şeker ve yumurta aklarını mikser yardımıyla çırpın, ardından limon kabuğu rendesini, yoğurdu ve limon suyuyla karıştırdığımız safranımızı ekleyin. Son olarak kabartma tozu ve unumuzu ekleyerek hamurumuzu hazırlayın. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak yuvarlayın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye hamurlarını dizin. Önceden ısıtılmış 170 C fırında rengini alana kadar pişirin. Afiyet olsun 
safranli-limonlu-kurabiye

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -