- Back to Home »
- •Çorba Tarifleri »
- Şafak Çorbası
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
- MALZEMELER:
- 8 bardak et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 2 kaşık yağ
- 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
- 1 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- YAPILIŞI:
- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütürlü kalmışsa süzgeçten geçirilir.
- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.
Afiyet olsun