Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Şafak Çorbası
  • MALZEMELER:
  • 8 bardak et suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 kaşık yağ
  • 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
  • Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
  • Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütürlü kalmışsa süzgeçten geçirilir.
  • Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek  saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.

Afiyet olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -