Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Mercimek Çorbası
  • MALZEMELER:
  • 10 bardak et suyu
  • 1,5 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 2 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz, kırmızı biber
  • 1 bardak süt
  • YAPILIŞI:
  • Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
  • Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
  • Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süz geçten kaşık yardımı ile geçirilir.
  • Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
  • Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.

  • Yumurta sarısı-süt karışımı
  • Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
  • Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -