Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Şehriyeli Mercimek
  • MALZEMELER:
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • YAPILIŞI:
  • Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
  • Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, bir kaç kez karıştırılır.
  • Et suyu, yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye konur. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt katılır. Üzerine kuru nane serpilir.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -