Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba

Peynirli Patlıcan Kroket
Mutfağınızda kısa sürede güzel lezzetler çıkartmak
istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Yağlı bir tarif olduğundan kilo problemi yaşayan kişiler
için tavsiye edilmemektedir. Misafirlerinize ikram
edebileceğiniz bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
  • Malzemeler ;
  • 2 adet orta boy kemer patlıcan
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Kızartmak için:
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Hazırlanışı ;
  • Patlıcanlarımızı hazırlayarak tarifimize başlayabiliriz.
  • Öncelikle 2 adet ortaboy patlıcanımızı alacalı  yani şerit  şekilde kabuklarını soyalım.
  • Kabukları soyulan patlıcanları kesme tahtası üzerinde 2-3 cm kalınlıkta halka şeklinde keserek hazırlayalım.
  • Halka şeklinde kesilen patlıcanlarımızı tuzlu suya basarak yaklaşık yarım saat kadar bekletelim.
  • Ardından süzerek suyunu iyice çekmesini sağlayalım.
  • Halka şeklinde kestiğimiz patlıcanlarımızın içlerini oyarak hazırlayalım.
  • İçlerine karışım ilave edeceğimizden oyuk şeklinde olması gerekmektedir.
  • Patlıcanların üzerini hazırlamak için bir kase yardımıyla yumurtaları kırarak üzerine tuz ve karabiber ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Ayrı bir kaseye galete unu koyarak hazırlanan patlıcanları önce galete ununa bulayarak ardından yumurta karışımına batırarak hazırlayalım.
  • Derin bir tavada sıvıyağını kızdırarak hazırladığımız patlıcanlımızın iki yüzü kızarana kadar pişirelim.
  • Tavada çok fazla kalmamasına özen gösterelim. Patlıcanlar çok yağ çekeceğinden bu sağlığımız için zararlı olabilir.
  • Sıcak olarak patates kızarması ile birlite servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -