- Back to Home »
- •Aperatifler »
- Labne Peynirli Hamburger
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Evde hamburger yapmak isteyenler için farklı bir tarif olan
Labne peynirli hambugerimizin köftesini hazırlayarak başlayabiliriz.
- Labne peynirli hamburger;
- Yarım paket Köfte Harcı
- 500 gr kıyma (az yağlı)
- 1 buçuk çay bardağı su
- 4 adet hamburger ekmeği
- Yarım paket Labne peynir
- 2 adet dilimlenmiş domates
- Marul yaprağı
- Turşu
- Ketçap
- Mayonez
- Hazırlanışı ;
- Öncelikle hamburgerimizin köftesini hazırlayarak başlayabiliriz.
- Öncelikle az yağlı dana kıymamızı köfte harcı , su ve maydonoz ile birlikte güzelce yoğurduktan sonra dinlenmesi için 10 dk kadar buzdolabın da bekletelim.
- Daha uzun süre bekletmeniz köftenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Dolaptan çıkarttığınız kıymayı köfte şeklinde veya isteğinize göre elinizle şekillendirerek ortasına 1 yemek kaşığı labne peynirini koyalım.
- Labne peynirini koyarken köftelerin dağılmaması önemlidir.
- Labne peynirini koyarken dolma şeklinde elinizle tutarak ortasını oymanız ve labneyi doldurduktan sonra kapatarak yapabilirsiniz.
- Köfteleri yağlı tavada da yapabilirsiniz fakat bu tarifimizi fırında yaparak daha lezzetli olmasını sağlayacağız.
- Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında hamburger köftelerimizi dizerek 20-25 dk kadar pişirelim.
- Pişirme esnasında sık sık kontrol ederek köftelerin diğer yüzünü çevirebilirsiniz.
- Köfteler piştikten sonra hamburger ekmeğimizin üstüne koyarak , marul , turşu, domates , ketçap ve mayonezi de ekleyerek diğer ekmek ile üstünü kapatalım.
- Hamburger ekmeklerini hazırlarken dağılmaması için , hamburger ekmeğinin taze olmasına dikkat edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.