Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba

Anasonlu Simit
Anasonlu Simit tarifi evinizde lezzetli kurabiyeleri hazırlarken
anasonun muhteşem lezzetiyle birleştirerek yapacaksınız.
Tarifimiz genelde hamur işlerinde marifetli bayanların tercih
ettiği zahmetli bir tarif. Yapılışı kolay olmasına rağmen
püf noktaları da yok değil. Tarifimiz kısaca şöyle :
  • Malzemeler ;
  • Yarım su bardağı su
  • 4 çay kaşığı anason
  • 200 gram margarin
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize su ve anasonu bir tencerede kaynatarak başlayabilirsiniz.
  • Anasonların suyunu süzdükten sonra faklı bir kaba alın. Yumurtayı kırarak sarı ve beyazını ayırın.
  • Margarini oda sıcaklığında eriterek üzerine kabartma tozu , limon suyu , un ve yumurta akını ekleyerek yumuşak meme ucu kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurunuz dan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak tezgahta yuvarlayın.
  • Simit şekli vereceğiniz hamurlarınızı yağlı bir tepsiye dizerek üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız
  • yumurta sarısını fırça yardımı ile üzerine sürün.
  • Yumurtalı simitlerinizin üzerine susamlarınızı ekerek önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 25 dk kadar pişirin.
  • Misafir ve özel günleriniz de tercih edebileceğiniz bu tarifi sıcak olarak çay ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -