- Back to Home »
- •Köfte Tarifleri »
- Patates Köftesi
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 6 orta büyüklükte patates
- 3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
- Yarım demet maydanoz
- 2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
- Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.
- Tuz ve karabiber.
- YAPILIŞI:
- Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
- Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
- Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
- Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
- Not:
- Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.)
- İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
Afiyet olsun…