Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Patates Köftesi
  • MALZEMELER:
  • 6 orta büyüklükte patates
  • 3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
  • 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
  • Yarım demet maydanoz
  • 2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
  • Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.
  • Tuz ve karabiber.
  • YAPILIŞI:
  • Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
  • Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
  • Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
  • Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
  • Not:
  • Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.)
  • İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -